SDP traži raspisivanje izbora u Splitu

Tražimo da se u Splitu raspišu izbori jer se nakon posljednjih izbora u tom gradu dogodila velika prevara birača, ustvrdili su na današnjoj konferenciji za novinare čelnici splitskoga SDPa. L

Predsjednik Gradskog odbora SDP-a i saborski zastupnik Marin Jurjević rekao je kako je prije izbora bio sklopljen tajni dogovor članova HSU-a, koji je bio u koaliciji sa SDP-om, i HDZ-a.

"Dva igrača HSU-a u našem dresu igrala su za protivničku momčad. To je u nogometu lažiranje utakmice, i takva se utakmica poništava. U politici, nažalost, takvo je ponašanje legalno, ali bi se trebalo sankcionirati na temelju Zakona o korupciji", dodao je Jurjević.

Ante Kriletić i Miljenko Boban iz HSU-a istupili su iz koalicije sa SDP-om na samoj konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća i time omogućili Zvonimiru Puljiću iz HDZ-a, protiv kojega je glasovalo 83 posto Splićana, da postane gradonačelnik, ustvrdio je Jurjević.

"Za to ih je Vlada nagradila članstvima u nadzornim odborima Brodosplita i Lučke uprave, pa su ostvarili osobnu korist varajući birače", rekao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u Gradskome vijeću Veljan Radojković očekuje da će premijer Sanader, kao čovjek koji se zauzima za pravednost, raspisati izbore u Splitu jer je splitska vlast sastavljena nelegitimno.

SDP-ovci su najavili da će zbog svega što se dogodilo tužiti Antu Kriletića i Miljenka Bobana.

Također su optužili gradonačelnika Puljića da želi uništiti projekt POS-a u Splitu.

(Hina) xmerc ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara