SDP Zagrebačke županije za jeftiniji javni prijevoz do Zagreba

PREDSJEDNICA Županijske organizacije SDPa i Skupštine Zagrebačke županije Palma Klun Posavec najavila je danas da će ta stranka inzistrati na stvaranju jedinstvenog tarifnog prijevoznog sustava kako bi stanovnici županije, koji svakodnevno putuju u Zagreb, imali jeftiniji javni prijevoz.

Kao stranka vladajuće koalicije u Zagrebačkoj županiji inzistirat ćemo na bržem ostvarivanju zacrtanih planova iz programa županijskih cesta. Predložit ćemo da se kreditima Hrvatskih cesta i Europske banke za obnovu i razvoj pokrene rješavanje tog pitanja budući da je 1500 kilometara županijskih cesta u vrlo lošem stanju, rekla je Palma Klun Posavec na konferenciji za novinare predstavljajući rad SDP-a u Zagrebačkoj županiji.

Nastojat ćemo i na većem utjecaju županijskog obrtništva pri Hrvatskoj gospodarskoj komori - Komori Zagreb. Navela je da je radi razvoja obrtništva Zagrebačka županija po prvi puta uvela i stipendiranje deficitarnih zanimanja u obrtništvu.

´To su samo neki od poteza koje će županijski SDP nastojati kroz koaliciju s HSS-om i HNS-om ostvariti u ovoj godini´, najavila je predsjednica Županijskog SDP-a, ali i upozorila na neke probleme u radu koalicije. Kao primjer navela je da je u općini Križ stvorena, kako je rekla, neprirodna koalicija HSS-a, HNS-a i HDZ-a, usmjerena protiv SDP-a koji je na izborima bio druga stranka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, unatoč tome, ocijenila je da su koalicijski partneri u Zagrebačkoj županiji u prošloj godini ostvarili većinu izbornih obećanja.

Uveli smo kriterije za dotacije gradovima i općinama i zauzeli se za ujednačavanje standarda razvijenosti zdravstva i školstva u cijeloj Županiji te usmjerili novac iz proračuna za izradu prostornih planova općina, navela je Klun Posavec.

Odbacila je sva nagađanja o promjeni županijskog središta iz Zagreba u Veliku Goricu, ocijenivši takav prijedlog besmislenim i napominjući da je bolje energiju trošiti na rješavanje stvarnih županijskih problema.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara