SDSS povukao Gajicu, u povjerenstvo za sukob interesa predlažu Tadića

ZASTUPNICI SDSS-a u Hrvatskom saboru najavili su danas da će povući prijedlog imenovanja Ratka Gajice u Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa, te podržati kandidaturu HSP-ovca Tončija Tadića u to tijelo.

Trojica SDSS-ovih zastupnika su, na konferenciji za novinare u Saboru, naglasili kako ih HDZ nije konzultirao kod sastavljanja prijedloga sastava Povjerenstva, što ga je jučer, bez glasova oporbe, utvrdio Odbor za izbor i imenovanja.

Odbor je predložio da se članovima Povjerenstva iz redova zastupnika imenuju Marija Bajt (HDZ), Đurđa Adlešić (HSLS), Milanka Opačić (SDP) te Ratko Gajica, a odbačen je prijedlog oporbe da u Povjerenstvu, u ime oporbe, uz izuzetak HNS-a, sjede Milanka Opačić i HSP-ovac Tonči Tadić, koji je inicirao donošenje Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

Kao vanjski članovi Povjerenstva, predloženi su pravnici Željko Horvatić, Davor Derenčinović i Josip Kregar.

Milorad Pupovac je, na konferenciji za novinare, kazao kako je SDSS, kao i ostale parlamentarne stranke, zaprimio formulare za predlaganje vlastitog kandidata.

"Predložili smo Gajicu, pretpostavljajući da je nerealno očekivati da će on doista i postati član Povjerenstva", kazao je Pupovac.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da će njegova stranka podržati prijedlog oporbenih stranaka da se članovima Povjerenstva imenuju Tadić i Opačić.

Izrazio je žaljenje zbog inzistiranja HNS-a na vlastitom kandidatu - Antunu Kapraljeviću, ocjenjujući da je HDZ-u time otvoren prostor da ne uvaži stav većine oporbenih stranaka.

"Ne bude li u Povjerenstvo imenovan Tadić, SDSS drži da bi Gajica bio puno bolji član od HNS-ova kandidata, jer je SDSS nemoguće dovesti u vezu s bilo kakvim sukobom interesa, što se za HNS ne bi moglo reći", kazao je Pupovac.

Na novinarsko pitanje kako gleda na činjenicu da HDZ SDSS-ove zastupnike ponekad doživljava kao oporbu, a ponekad kao dio vladajuće većine, Pupovac je odgovorio kako će "učiniti sve da ovo bude zadnji put da bilo tko odlučuje o zastupnicima SDSS-a bez prethodnih konzultacija s nama".Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara