Seagate Barracuda kapaciteta 1TB

JOŠ JEDAN hard disk koji nudi kapacitet 1 terabajta ili 1000 gigabajta je Seagate Barracuda 7200.11, glavna konkurencija hard disku iz Hitachija 7K1000 koji je već neko vrijeme na tržištu.

Jedna od najbitnijih komponenti našeg stolnog računala je i hard disk za koji kažemo da mjesta nikada nije previše, tako je tehnologija napravila još jedan korak povećanja kapaciteta. Diskovi velikog kapaciteta kao 1TB koriste drugačiju tehnologiju, naime, radi se o drugoj generaciji perpendikularne tehnologije gdje zapis podataka nije bilježen u ravnini već se podaci zapisuju u trodimenzionalno polje.

Novi Seagate Barracuda hvali se posebno niskom potrošnjom energije, oko 8 - 12 W, prijenos podataka od 3Gb/s preko SATA II priključka, srednja brzina pristupa manja od 8,5ms, 32MB cachea, 4 ploče od 250 MB sa 8 glava, brzina od 7200o/min.

Kako serija Barracuda već ima kultni status među hard diskovima, bilo je za očekivati kako u svojoj jedanaestoj generaciji nudi prvorazredne performanse, vrlo nisku razinu buke tehnologijom SoftSonic motora, automatsku kalibraciju i zaštitu od udaraca. U našim trgovinama cijene se kreću oko 1.450 kuna uz petogodišnje jamstvo.

V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara