Sedam mrtvih, dvadeset jedan ranjen u napadima u Iraku

SEDAM Iračana, među kojima tri vojnika, ubijeni su, a dvadeset jedan, među njima većinom pripadnici sigurnosnih snaga, je ranjen, u subotu u više napada u Bagdadu i sjeverno od prijestolnice, doznaje se do sigurnosnih izvora.

Mondher al-Bayati, koji je bio liječnik opće prakse u vojsci Sadama Huseina, ubijen je u subotu ujutro, izvijestio je AFP izvor u ministarstvu unutarnjih poslova. Ubile su ga nepoznate osobe dok je izlazio iz kuće, južno od prijestolnice.

Dva su policajca ubijena zapadno od Bagdada, a najmanje su trojica ranjena u napadu naoružanih muškaraca koji su zapucali na njihov konvoj u Ghazaliyahu, navode bolnički izvori i ministarstvo unutarnjih poslova.

Irački vozač kamiona je ubijen, a njegovog su kolegu oteli pobunjenici nadomak Chargata (300 kilometara sjeverno od Bagdada), kako navodi policijski načelnik Ahmed Bayaneddine. Obojica su sudjelovala u konvoju koji je prevozio robu za američku vojsku.

Nedaleko od Doulouhiyaha (70 kilometara sjeverno od Bagdada), u eksploziji podmetnute bombe koja se aktivirala pri prolasku zajedničke iračko-američke vojne ophodnje, ubijen je irački vojnik, prema policijskom natporučniku Joumi Abedu.

U Al-Michahdi (30 kilometara sjeverno od Bagdada) minobacačka je granata pala na zajedničku bazu iračke i američke vojske i ubila dvojicu iračkih vojnika. Iračanin koji radi za Amerikance je ranjen, izjavio je vojni časnik Hussein Abbas.

U Baaqoubi (60 kilometara sjeverno od Bagdada) nepoznate su osobe otvorile vatru na policijsku ophodnju koja je pratila američka vozila u noći s petka na subotu, ranivši četvoricu policajaca, prema policijskom časniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Malo kasnije, u Bohrouzu, pet kilometara južno od Baaqoube, uhićeno je 15 sumnjivih osoba, kako navodi natporučnik Ismail Ibrahim.

Dva američka vojnika i civil, kao i irački zatočenik ubijeni su u petak u pokrajini Dyala, sjeveroistočno od Bagdada, priopćila je u subotu američka vojska.

"Dva američka vojnika i civil te irački zatočenik ubijeni su u petak oko 23.30 sati (19.30 sati po GMT-u) u blizini Bohrouza, u pokrajini Dyala, u okršaju između zajedničke ophodnje američke vojske i iračke policije i terorista u tom sektoru", šezdesetak kilometara sjeveroistočno od Bagdada, dodaje se u priopćenju.

Prema priopćenju, "pet iračkih policajaca i američki vojnik ranjeni su, dok su dvije sumnjive osobe uhićene".

Nakon ovih žrtava broj američkih vojnika koji su poginuli u Iraku od početka američko-britanske invazije u ožujku 2003. popeo se na 1.714, prema podatcima koje je objavio Pentagon.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara