Sedam zainteresiranih za Jakljan; Štrok ponudio 6 milijuna eura?

NA NATJEČAJ koji je raspisala Republička direkcija za imovinu Republike Srbije o prodaji nekretnina na otoku Jakljanu, stiglo je sedam ponuda. Četiri su poslane iz Hrvatske te po jedna iz Nizozemske, Poljske i Engleske. Navodno je najbolja ponuda stigla od Gorana Štroka, a niti jedna ponuda nije stigla iz Srbije i Crne Gore.

Iako se budući vlasnik neće moći uknjižiti na nekretninu dok se ne promjeni Zakon o zabrani raspolaganja i preuzimanja sredstava određenih pravnih osoba na području RH iz 1994. godine, naječaj je uspio jer su za kupnju dviju zgrada i 26 bungalova javio niz uglednih tvrtki.

Nebojša Negić iz Srpske republičke direkcije za imovinu Jutarnjem listu je rekao da će se s detaljnim informacijama izići u utorak do kada komisija treba pregledati svu dokumentaciju i donijeti odluku.

Negić nije želio potvrditi niti demantirati da je najbolju ponudu, od navodno 6 milijuna eura, poslao Goran Štrok. Da se Štrokova grupacija "Jadranski luksuzni hoteli" javila na natječaj nedavno je potvrdila glasnogovornica Nikolina Vicelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Negić je tek otkrio da su najbolje ponude stigle iz Hrvatske.

Otok Jakljan površine 3,45 četvornih kilometara pripada Elafitskom otočju na domak Dubrovnika, a sa njim je raspolagao Hrvatski fond za privatizaciju.

Tijekom Domovinskog rata nenastanjeni otočić bio je sjedište dubrovačke flote naoružanih brodova, a napustili su ga u jesen 1992. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara