Šef egipatske diplomacije putuje u Izrael, ovo je prvi takav posjet u posljednjih devet godina

Šef egipatske diplomacije putuje u Izrael, ovo je prvi takav posjet u posljednjih devet godina

Foto: Hina

ŠEF egipatske diplomacije Sameh Shoukry putuje u Izrael u prvi posjet takve razine unazad devet godina kako bi se sastao s premijerom Benjaminom Netanyahuom, objavile su dvije zemlje.

Shoukry će razgovarati s Netanyahuom o nastavku izraelsko-palestinskih pregovora, priopćilo je egipatsko ministarstvo.

Razmotrit će "mjere povjerenja" koje treba promovirati kako bi se "stvorio povoljan okoliš za izravni nastavak pregovora" između dviju strana "u cilju pronalaženja trajnog i pravednog rješenja", kazao je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Egipatski ministar otputovao je u Ramalu 29. lipnja kako bi se susreo s palestinskim dužnosnicima.

Netanyahu je izrazio zadovoljstvo prvim posjetom šefa egipatske diplomacije Izraelu od 2007. na tjednom vijeću ministara.

"Susrest ću se s njim ovog popodneva te ponovno navečer", izjavio je Netanyahu čije je riječi emitirao javni radio. "Ovaj je posjet važan iz nekoliko razloga: odražava promjenu do koje je došlo u odnosima Egipta i Izraela koja je rezultirala apelom egipatskog predsjednika Abdela Fataha al-Sisija za unapređenjem mirovnog procesa s Palestincima i arapskim zemljama", dodao je on.

U svibnju je već egipatski predsjednik izrazio spremnost da pomogne obnovi mirovnog procesa između Palestinaca i Izraelaca, koji je trenutno na mrtvoj točki.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara