Šef kaštelanske Hvidre ipak priveden zbog pljačke splitske pošte

DO ZADNJEG trena nije se znalo hoće li Jozo Certa, šef kaštelanske Hvidre, biti priveden u Istražni centar splitskog Županijskog suda zbog povezanosti s velikom pljačkom splitske Pošte.

Certa je ipak priveden, a sumnjiči ga se za pružanje smještaja srpskih kriminalaca nakon pljačke Središnje pošte na Kopilici, u kojoj je ukradeno 15 milijuna kuna. Tereti ga se i da je tjedan dana nakon pljačke zapalio terenac Jeep Grand Cherokee, koji je pljačkašima poslužio za bijeg.

Za pljačku su također osumnjičeni i zaposlenica pošta, Vesna Vuco i zaštitar AKD-a, Boris Marušić. Vuco je znala gdje se nalazio novac, dok se za Marušića sumnja kako je odao raspored prostorija.

Sveukupno je privedeno šest osoba, a osim već spomenutih privedeni su još i braća Miro i Emil Cokarić, vlasnik splitskog restorana Vega Mladen Stupalo i Srbin s Pala Miroslav Hršum, kojeg se također sumnjiči za pljačku poštanskog ureda na Ravnim Njivama 23. studenog prošle godine.

Hvidra pokreće stegovni postupak protiv Certe

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud časti Hvidre RH donio je odluku o pokretanju stegovnog postupka protiv Joze Certa, šefa kaštelanske Hvidre, zbog teških povreda Statuta Hvidre RH.

Njegovim nečasnim radnjama izazvane su teške posljedice ugledu i interesima udruge, stoji u priopćenju.

Odluka je donesena na zahtjev Predsjedništva Hvidre RH, a dok se stegovni postupak ne završi, Certa neće imati članska prava niti će vršiti bilo kakve dužnosti vezane za udrugu.

B.V.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara