ŠEJK YASSIN PRIJETI IZRAELU

Osnivač i duhovni vođa palestinske militantne skupine Hamas šejk Ahmed Yassin upozorio je u subotu Izraelce i izraelskog premijera Ariela Sharona kako će "platiti visoku cijenu" jer su ga tijekom dana pokušali ubiti u zračnom napadu na zgradu u Gazi u kojoj se nalazio. L

Šezdesetsedmogodišnji Yassin je lakše ranjen, a palestinski bolnički izvori tvrde da je tom prilikom ranjeno još 17 osoba, većinom žene i djeca.

"Moja je poruka Sharonu jasna: on će platiti kao i izraelski narod visoku cijenu za taj zločin", rekao je Yassin novinarima prilikom izlaska iz džamije u Gazi gdje mu je 10.000 sljedbenika priredilo trijumfalni doček.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
On je odbacio izraelske tvrdnje kako je vodstvo Hamasa pripremalo antiizraelske napade u trenutku kad je napadnut.

Izraelska je vojska nakon napada priopćila kako se vodstvo Hamasa sastalo kako bi "pripremalo terorističke atentate protiv izraelskih građana", podsjećajući kako je Hamas odgovoran za najteže samoubilačke napade, među kojima i za napad 19. kolovoza u Jeruzalemu, kad su ubijene 22 osobe.

Ranije je i visoki dužnosnik Hamasa Abdelaziz al-Rantissi, koji je i sam bio metom izraelskog pokušaja ubojstva, najavio osvetu zbog napada na šejka Yassina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara