Šeks: 19. prosinca vrlo realan termin za predsjedničke izbore

ŽIVOT u predgrađu možda je nekoć bio dio američkog sna, no utvrđeno je da može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme, poput visokog krvnog tlaka, artritisa i glavobolja, objavili su znanstvenici u ponedjeljak.

"Izbori neće biti ni za Božić ni za Novu godinu. Jedan od vrlo realnih termina održavanja predsjedničkih izbora je 19. prosinca", izjavio je Šeks, gostujući u emisiji Hrvatskog radija "S Markova trga".

Napomenuo je da su termini i rokovi predsjedničkih izbora strogo utvrđeni Ustavom, te da će stoga u tim rokovima biti i raspisani i održani.

Ponovio je raniji stav svoje stranke da će HDZ imati svoga kandidata za predsjednika države, da će konačnu odluku o tome donijeti Predsjedništvo stranke u konzultaciji sa Središnjim odborom i Nacionalnim vijećem stranke.

Nacionalno vijeće, tvrdi Šeks, za tjedan ili dva bi trebalo predložiti HDZ-ova kandidata, vodeći se rezultatima interne ankete među članstvom, kao i svih prosudbi čelništva HDZ-a tko je najbolja osoba za kandidaturu.

Ta anketa, dodao je, još nije gotova, provodi se na uzorku od tri tisuće članova stranke koje se anketira uživo.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šeks je istaknuo da nakana ankete nije utvrditi tko bi od HDZ-ovaca trebao biti predsjednički kandidat i koliko je tko popularan, već kakav bi profil i osobine trebao imati HDZ-ov kandidat za predsjednika države.

Još je jednom odbacio optužbe da je saborsko Predsjedništvo vršilo pritisak na HRT, istaknuvši da je Predsjedništvo samo prigovorilo zbog marginalizacije Sabora u središnjim informativnim emisijama HTV-a, odnosno prešućivanja pojedinih važnih događaja vezanih uz aktivnost saborskog predsjednika i Predsjedništva.

"Nema govora ni o kakvom pritisku. Predsjedništvo Sabora ima pravo staviti prigovor da se postigne veća razina profesionalizma na HRT-u", dodao je Šeks.

Sabor, ustvrdio je, nema prigovora na medijsku zastupljenost, pa ni na HTV-u, već na sadržaj sažetaka o saborskim aktivnostima koji se prikazuju u "Dnevniku", a u kojima se, kaže, ponekad "pečat daje pikanterijama koje mogu biti zanimljive urednicima, a prikazuju se kao ključno mjerilo djelovanja Sabora u tom trenutku".

Izvijestio je i da je u fazi izrada studije o učinkovitosti tzv. saborske televizije, po čijem će završetku Sabor odlučiti je li takva televizija isplativa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara