ŠEKS ČESTITAO NOVOM PREDSJEDNIKU EUROPSKOG PARLAMENTA BORRELLU

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je u ime svih zastupnika Hrvatskog sabora i u svoje osobno čestitke španjolskom socijalistu Josepu Borrellu Fontellesu povodom njegovog izbora na dužnost predsjednika Europskog parlamenta, priopćio je u utorak Hrvatski sabor.

"Poštovani gospodine predsjedniče! S osobitim zadovoljstvom upućujem Vam u ime svih zastupnika Hrvatskog sabora i u svoje osobno iskrene čestitke povodom Vašeg izbora na mjesto predsjednika Europskog parlamenta", navodi se u čestitki, priopćeno je iz Sabora.

"U želji da i u budućnosti nastavimo s intenziviranjem suradnje na svim razinama između naših dvaju parlamenata, vjerujem da ćete se suglasiti sa mnom u tvrdnji da je upravo takva suradnja značajan doprinos boljem upoznavanju i razumijevanju između Europske unije, koju Europski parlament zastupa na najbolji mogući parlamentarni način, i parlamenata onih država koji svoju budućnost vide u okrilju EU", dodaje se u čestitki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Kao što i sami znate, Republika Hrvatska ove je godine s uspjehom apsolvirala ključnu etapu na svom europskom integracijskom putu. Pozitivna odluka o statusu kandidata za članstvo u EU uz istodobno određivanje početka 2005. godine kao termina za otpočinjanje pregovora s EU nesumnjivo potvrđuje ispravnost, vjerodostojnost i prepoznatljivost Hrvatske u provođenju svih unutarnjih reformskih politika. Čvrsto sam uvjeren da će Republika Hrvatska u razdoblju što slijedi beskompromisno i bezuvjetno nastaviti i nadalje prema zacrtanom cilju - punopravnom članstvu u Europskoj uniji", naglašava se u čestitki.

"Dopustite mi, gospodine predsjedniče, da Vam još jednom zaželim svako dobro u Vašem budućem radu i još jednom čestitam na izboru na visoku dužnost koju obnašate", zaključuje se u čestitki, priopćeno je iz Sabora.

(Hina) pp/xdv ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara