ŠEKS IDUĆEG TJEDNA U UZVRATNOM POSJETU AUSTRIJI

Izaslanstvo Hrvatskog sabora, predvođeno predsjednikom Sabora Vladimirom Šeksom boravit će u uzvratnom službenom posjetu Austriji od 8. do 10. ožujka, priopćeno je u petak iz Ureda predsjednika Sabora. L

U izaslanstvu, koje putuje na poziv predsjednika Nacionalnog vijeća Republike Austrije Andreasa Khola, bit će i predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku Neven Jurica, zastupnik austrijske nacionalne manjine Nikola Mak te glavni tajnik Hrvatskog sabora Josip Sesar.

Hrvasko izaslanstvo će se u Beču susresti s ministricom vanjskih poslova republike Austrije Benitom Ferrero-Waldner, s predsjednikom Nacionalnog vijeća Republike Austrije Andreasom Kholom te sa saveznim kancelarom Wolfgangom Schuesselom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Istoga dana trebalo bi razgovarati i sa zastupnicima u Parlamentu austrijske savezne pokrajine Gradišće te s predstavnicima gradišćanskih Hrvata, dodaje se u priopćenju.

Predviđeni su i sastanci s predsjednikom i članovima Odbora za EU nacionalnog vijeća Republike Austrije te s potpredsjednicom Saveznog vijeća Republike Austrije i predsjednicima Klubova stranaka u Saveznom vijeću, dodaje se u priopćenju.

(Hina) xpp yrt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara