Šeks: Informacija o ´slučaju Wesson´

IZ DO SADA prikupljenih podataka ne proizilazi da bi Trevour Hains-Wesson, predstavnik privatne useljeničke agencije iz Australije, ostvario bilo kakve povrede zakona, izvjestio je danas predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks, pozivajući se na glavnog državnog inspektora.

Wessonov rad i dalje će se pratiti, rekao je Šeks, pozvavši MUP, glavnog državnog odvjetnika i glavnog državnog inspektora da nastave posao kako bi se utvrdilo radi li se o nezakonitom posredovanju i vrbovanju naših građana za odlazak u Australiju.

Za slučaj Wesson danas se ponovno zanimao Pero Kovačević (HSP) koji je prošli tjedan od Šeksa zahtjevao da od nadženih službi zatraži informacije o tom slučaju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadzor nad zakonitošću Wessonovog rada obavili su MUP i državni inspektorat, Wesson je ispitan, tvrdio je da je predstavnik australske agencije za imigracije koja ima odobrenje australske vlade da prezentira uvjete i mogućnosti useljenja u tu zemlju, rekao je predsjednik Sabora.

Prenio je informaciju hrvatskog veleposlanstva u Australiji da Wesson nikad u njemu nije bio, da nema nikakvo odobrenje ili potporu za svoj rad, te da je veleposlanstvo za njegovu prezentaciju saznalo iz medija i saborske rasprave.

Spomenutu informaciju Šeks je dao na koncu prijepodnevnog zasjedanja u kojemu je Sabor zaključio raspravu o izmjenama Zakona o financiranju vodnoga gospodarstva.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara