Šeks: Milanovića treba vratiti u osnovnu školu, pokazao je visok stupanj neznanja

Šeks: Milanovića treba vratiti u osnovnu školu, pokazao je visok stupanj neznanja

Foto: Damjan Tadić / Cropix

"ZORANA MILANOVIĆA trebalo bi vratiti u osnovnu školu", pjenio se Vladimir Šeks nakon što su mu novinari priopćili da je šef SDP-a izjavio da je u Saboru izvršen ustavni udar. "Hrvatski sabor je danas srušen", izjavio je Milanović nakon što su HDZ-ovci skinuli imunitet Željku Jovanoviću.

"To spada u sferu znanstvene fantastike. Milanović samo pokazuje da ne poznaje niti abecedu ustavnog prava i političkog sustava. Krasno je da je pokazao tako visok stupanj neznanja", izjavio je Šeks.

Jovanović počinio zločin iz mržnje, Đakić nije?!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jovanoviću je, ustraje Šeks, trebalo skinuti imunitet zato što je, prema njegovu sudu, počinio zločin iz mržnje. "Prema novom Kaznenom zakonu, svako kazneno djelo počinjeno iz mržnje se kvalificira kao zločin iz mržnje", kaže Šeks, te dodaje kako HDZ ne goni Jovanovića zbog onoga što je kazao unutar Sabora, već zbog izjava koje je davao izvan Sabora.

Na novinarsko pitanje zašto su Jovanovićeve izjave problematične, a izjave Josipa Đakića, koji je tvrdio da oporba sastavlja srpsku vladu, nisu, Šeks je također pronašao "prikladno" objašnjenje: "Đakićeva izjava nije sporna jer se tu ne radi o zločinu iz mržnje. Kada se bilo koja stranka naziva zločinačkom organizacijom i kada se svi njeni članovi nazivaju kandidatima za Remetinec, onda je to zločin iz mržnje", kaže Šeks.

Bebiću su za sve krivi mediji

Predsjednik Sabora Luka Bebić, pak, uopće ne vidi čemu sva ta pusta buka i galama. Štoviše, Bebiću su za cijelu strku koja se podigla najviše krivi - mediji! Naime, predsjednik Sabora smatra da novinari nemaju iste kriterije kada izvještavaju o vladajućoj koaliciji i kada izvještavaju o oporbi.

"Gdje su vaši kriteriji?", upitao je Bebić novinare u Saboru. "Digla se galama oko jedne stvari, a što je bilo kad je predsjednica Vlade nazivana bjeloglavim supom i muhom zunzarom? Tek kada u medijima i javnosti budu postojali jednaki kriteriji možemo početi govoriti o uspostavi međusobnog poštovanja", kaže Bebić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara