Šeks: Naše se društvo nalazi u stanju nužne obrane, u toj su situaciji dopuštene sve mjere

Šeks: Naše se društvo nalazi u stanju nužne obrane, u toj su situaciji dopuštene sve mjere

"NAŠE se društvo nalazi u stanju nužne obrane. Ubojstvima Ivane Hodak i Ive Pukanića, kao i premlaćivanjima novinara i poduzetnika, mafija je navijestila rat hrvatskom društvu i državi", kazao je Vladimir Šeks, potpredsjednik Hrvatskog sabora, u intervjuu Večernjem listu pojasnivši kako je "situacija nužne obrane nametnuta, kao što je 1991. godine bio nametnut rat".

"U toj su situaciji, dakle, dopuštene sve mjere kojima je svrha zaštita demokratskog društva, dosegnutih standarda, ljudskih prava i sloboda. Ne radi se o izvanrednom stanju niti je, unatoč tragedijama koje su se dogodile, situacija u Hrvatskoj takva da bi trebalo posegnuti za reduciranjem prava i sloboda građana ili za nekom vrstom suspendiranja ustavnog poretka", naveo je Šeks naglasivši kako se mafiji mora poslati poruka da će se država s njom obračunati "bez kompromisa", ali i da je potrebno "sprječavanje da osjećaj nesigurnosti kod građana dodatno ojača".

"Predosjećao sam da će mafijaški imperij uzvratiti udarac"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šeksa nije iznenadila drskost mafije. "Nažalost, kad je nakon ubojstvima mlade Ivane Hodak najavljen snažan obračun s organiziranim kriminalom, predosjećao sam da će mafijaški imperij uzvratiti udarac", rekao je Šeks zaključivši kako "ubojstvom Ive Pukanića mafijaški udar kao da doseže klimaks".

"Hrvatsko se društvo nikad nije nalazilo u sličnoj situaciji, no u pogibeljima smo bili. Unatoč opasnostima nikad državno vodstvo ni narod nisu gubili samopouzdanje i vjeru u pobjedu", poručio je naposljetku Šeks.

Ig.M.
Foto: Index (arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara