Šeks o osnivanju tzv. vlade u izbjeglištvu

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Vladimir Šeks komentirajući nedavno osnivanje tzv. vlade republike srpske krajine u izbjeglištvu, ocijenio kako je to "politička provokacija poraženih nostalgičara".

"Ona se promovira u trenutcima kad je najveći dio naših aktivnosti usmjeren na uvjeravanje naših europskih partnera da Hrvatska ispunjava sve potrebne preduvjete za početak pregovora s Europskom unijom", rekao je novinarima Šeks u Osijeku gdje je nazočio otvaranju novih prostorija na Ekonomskom fakultetu.

"To su provokacije koje nemaju nikakvih izgleda za bilo kakvo političko razmatranje, ali nas ipak trebaju podsjetiti da ideja "velike Srbije" nije mrtva i da još postoje neki njezini zagovornici, ali bez ikakvih realnih izgleda da oživi", istaknuo je Šeks.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također na novinarski upit da prokomentira reakcije službenih srbijanskih vlasti na taj događaj Šeks je kazao kako se "službena srpska politika od toga ogradila", da je osobno očekivao "malo žešću ogradu", ali da je riječ o "reminiscenciji poraženih političkih čimbenika, koji su do nogu potučeni u svojoj zamisli da u Hrvatskoj bude i druga država".

Zamoljen da komentira medijske napise o raskolu u braniteljskim udrugama, vezan uz slučaj odbjeglog generala Ante Gotovine, Šeks je kazao kako "oni koji određene partikularne interese nerealno stavljaju ispred općih, neovisno o svojim nakanama, ne rade za budućnost Hrvatske".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara