Šeks primio izaslanstvo zaklade Hanns Seidel

Šeks primio izaslanstvo zaklade Hanns Seidel
PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primio je u petak izaslanstvo Zaklade Hanns Seidel na čelu s predsjednikom Zaklade Hansom Zehetmairom, priopćio je Ured predsjednika Hrvatskog sabora.

Kako je priopćeno, Šeks je zahvalio na pomoći koju Zaklada i njezin ured u Zagrebu pružaju Hrvatskoj na ključnim područjima za hrvatsko priključenje Europskoj uniji: jačanju demokratskih struktura i pravne države kroz političko obrazovanje građana, pravosuđu, lokalnoj upravi i samoupravi.

Izrazio je također zadovoljstvo ostvarenom suradnjom Zaklade i Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih poslova RH, koja se očituje kroz organiziranje brojnih seminara, predavanja i drugih susreta, a kao posebno korisna novija aktivnost Zaklade u Hrvatskoj istaknuta je dodjela stipendija mladim znanstvenicima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici Zaklade izrazili su potporu europskoj perspektivi Hrvatske te pokazali interes za rad Hrvatskoga sabora u kontekstu usklađivanja hrvatskog zakonodavstva s europskim, nastavlja se u priopćenju.

U sklopu razgovora o hrvatsko-bavarskim odnosima, sugovornici su se suglasili da su odnosi Hrvatske i Bavarske intenzivni na svim područjima društvenog, političkog i gospodarskog života, čemu uvelike pridonose ista tradicija, kultura i civilizacijske vrijednosti.

U tom kontekstu, izražena je nada da će predstojeći posjet predsjednika Sabora bavarskom parlamentu u lipnju sljedeće godine, na poziv predsjednika parlamenta Aloisa Gluecka, također pridonijeti kvalitativnom jačanju hrvatsko-bavarske suradnje, navodi se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara