ŠEKS PRIMIO U NASTUPNI POSJET BRITANSKOG VELEPOSLANIKA

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primio je u srijedu u nastupni posjet veleposlanika ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u RH Johna Ramsdena, priopćio je Ured predsjednika Sabora.

Kako se navodi u priopćenju, teme razgovora bile su daljnji razvoj bilateralnih odnosa Hrvatske i Ujedinjene Kraljevine, unaprjeđenje parlamentarne suradnje te eurointegracijski proces.

Odnosi dviju zemalja ocijenjeni su dobrima, s tendencijom daljnjeg rasta u okviru zajedničkih nastojanja za intenziviranjem suradnje na svim područjima. U tom kontekstu, oba su sugovornika izrazila uvjerenje da će predstojeći službeni posjet predsjednika Hrvatskoga sabora Velikoj Britaniji u lipnju ove godine biti iznimno važan za daljnje jačanje bilateralnih odnosa, stoji u priopćenju.

Predsjednik Šeks izrazio je zahvalnost zbog nastavka procesa ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju u britanskom parlamentu, pogotovo u svjetlu odlučivanja o kandidatskom statusu i datumu početka pregovora za Hrvatsku u lipnju ove godine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezano uz proces europske integracije, veleposlanik Ramsden pozdravio je pozitivne rezultate hrvatske Vlade u ispunjavanju svih preuzetih međunarodnih obveza, rekavši kako se Ujedinjena Kraljevina zalaže za individualno vrednovanje dostignuća svake pojedinačne zemlje.

Ocijenjeno je kako je reforma pravosuđa jedan od važnih preduvjeta za uspješno ostvarivanje integracijskih ciljeva zbog pravne sigurnosti za poslovne ljude, ali i za sve ostale građane, te je veleposlanik Ramsden ponudio britansku pomoć i transfer iskustva u tom procesu.

(Hina) pp/xkga ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara