Šeks se u Edinburghu upoznao s radom škotskoga parlamenta

U SKLOPU posjeta Ujedinjenom Kraljevstvu hrvatsko je izaslanstvo na čelu s predsjednikom Sabora Vladimirom Šeksom u srijedu posjetilo škotski parlament u Edinburghu, što je prvi takav susret dvaju parlamenata, rekao je u telefonskom razgovoru za Hinu predstojnik Šeksova ureda Boris Abramović.

Hrvatsko se izaslanstvo sastalo s predsjednikom škotskoga parlamenta Georgeom Reidom, te s predsjednicima odbora za europska pitanja i međunarodne odnose i odbora za poslovnik, rekao je Abramović i dodao kako je "škotski parlament mlada ustanova, utemeljena 1999. godine, pa su domaćini iskazali velik interes za intenziviranje parlamentarne suradnje".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovim riječima, škotski su domaćini pokazali i veliko zanimanje za stanje u Hrvatskoj i izrazili želju da se odnosi unaprijede.

Vladimir Šeks na čelu izaslanstva u kojem su i predsjednik vanjskopolitičkoga odbora Sabora Neven Jurica i predsjednica saborskoga odbora za ustav, poslovnik i politički sustav Ingrid Antičević Marinović, u srijedu će se još sastati i s predstavnicima škotske izvršne vlasti, najavio je predstojnik ureda Abramović.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara