Šeks u utorak i srijedu u posjetu Francuskoj

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks će na poziv predsjednika francuske Nacionalne skupštine JeanLouisa Debr?a 25. i 26. siječnja boraviti u službenom posjetu Francuskoj, priopćila je u petak saborska služba za odnose s javnošću. L

Osim kao potvrda dobrih i uzlaznih hrvatsko-francuskih odnosa, ovaj posjet je značajan i zbog toga što će se tada prvi put susresti predsjednici hrvatskog i francuskog parlamenta, dodaje se u priopćenju.

S predsjednikom Nacionalne skupštine Jean-Louisom Debr?om te s predsjednikom francuskog Senata Christianom Ponceletom Šeks će imati službene razgovore u srijedu, 26. siječnja. Istog dana predsjednika Sabora primit će ministrica za europske poslove Claudie Haigner?.

Šeks će, stoji u priopćenju, službene razgovore imati i s predsjednikom Izaslanstva Nacionalne skupštine za EU Pierrom Lequillerom, predsjednikom Kluba zastupnika Socijalističke stranke u Nacionalnoj skupštini Jean-Marcom Ayraultom i predsjednikom Francusko-hrvatske skupine prijateljstva u Senatu Alainom G?rardom.

U utorak će se predsjednik Hrvatskog sabora sastati s predstavnicima najznačajnijih političkih stranaka u Nacionalnoj skupštini: predsjednikom Kluba zastupnika Saveza za narodni pokret (UMP) Bernardom Accoyerom, predsjednikom Kluba zastupnika Demokratske unije za Francusku (UDF) Herv?om Morinom i s predsjednikom Kluba zastupnika Komunista i Republikanaca Alainom Bocquetom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ovaj će posjet biti prilika za razgovor o bilateralnim odnosima Francuske i Hrvatske i mogućnostima njihovog daljnjeg produbljivanja, te u sklopu toga o gospodarskim, vojnim, znanstvenim i kulturnim projektima od interesa za obje zemlje, kaže se u priopćenju.

Posebna će pozornost biti posvećena predstojećim pregovorima Hrvatske s Europskom unijom, a naročito reformama koje se u Hrvatskoj provode s ciljem što bržeg ulaska u EU.

Kako se navodi u priopćenju, Francuska je aktivno podržavala i podržava Hrvatsku na putu u EU, između ostalog i pružajući stručnu pomoć u okviru raznih programa, kao i prijenosom znanja i iskustava na raznim područjima djelovanja države i društva.

Predsjednik Sabora predvodi izaslanstvo u kojem će biti predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku Gordan Jandroković, predsjednik Odbora za europske integracije Ivan Mimica, predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju Milorad Pupovac i predsjednik Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu te voditelj Hrvatsko-francuske skupine prijateljstva Petar Selem, kaže se u priopćenju.

(Hina) xbis ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara