Šeks uputio čestitke nunciju povodom izbora novog pape

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je u srijedu čestitku apostolskom nunciju u Hrvatskoj Franciscu Javieru Lozanu u povodu izbora njemačkog kardinala Josepha Ratzingera za novog papu, doznaje se iz saborskog priopćenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Iskreno i radosno pozdravljamo izbor kardinala Ratzingera za novog poglavara Katoličke crkve. Izražavamo duboko uvjerenje kako će novi papa Benedikt XVI. u svom pontifikatu imati duhovne snage i mudrosti odlučno i snažno nastaviti s velikim djelom svog prethodnika i jednog od najbližih svojih suradnika, Ivana Pavla II., posebno na promicanju mira i izgradnji mirne budućnosti, razumijevanja i tolerancije među narodima i ustrajne borbe protiv siromaštva u cijelom svijetu", stoji u Šeksovom priopćenju.

Prema priopćenju, predsjednik Sabora je zamolio apostolskog nuncija da "uz izraze punog poštovanja, u ime Hrvatskog sabora i moje osobno, Svetom Ocu prenese iskrene čestitke u povodu izbora za novog papu, uz najbolje želje za dobrim zdravljem i uspješnim radom u obavljanju odgovorne i važne službe poglavara Katoličke crkve".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara