Šeks više ne želi biti predsjednik Sabora

Šeks više ne želi biti predsjednik Sabora

PREDSJEDNIK Sabora Vladimir Šeks kaže da mu je jedan četverogodišnji mandat na toj funkciji bio sasvim dovoljan te da ne želi još jedan. Ističe da nije nezamjenjiv na mjestu predsjednika Sabora niti u stranci. U razgovoru za Novi list potvrdio je kako je moguće pomirenje s Branimirom Glavašem.

Na novinarski upit želi li još jedan mandat predsjednika Sabora Šeks je odgovorio: "Pa, baš i ne" ističući da je jedan četverogodišnji mandat bilo vrlo pristojno razdoblje.      

Šeks otkriva da je s predsjednikom SDP-a Ivicom Račanom uvijek imao posebnu relaciju, te da su se njih dvojica, i u razdobljima kada su odnosi HDZ-a i SDP-a bili zaoštreni, nalazili i razgovarali. Smatra da Račan ima razdoblja u političkoj karijeri koje bi i sam htio zaboraviti, ali priznaje da je bilo događaja u kojima je Račan kao čovjek i političar odigrao vrlo pozitivnu  ulogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S nekadašnjim prijateljem i bliskim suradnikom Branimirom Glavašem nije razgovarao od kada je Nacionalno vijeće HDZ-a donijelo odluku da ne prihvati Glavašev regionalni program.

"Stotinu puta sam rekao da mi je žao zbog svega što se dogodilo. Teško je govoriti o osobnom pomirenju ako se ne odustane i povuče arsenal teških kvalifikacija, uvreda i kleveta kojima sam bio obasut. Mislim da ja nisam taj koji prvi treba povući gestu prema pomirbi. A političko pomirenje? U politici, ljubavi, mržnji ... sve je moguće"- kazao je Šeks govoreći o pomirenju s Glavašem.

Šeks je odbacio medijske špekulacije prema kojim ga se Sanader želi riješiti. Smatra da nije nezamjenjiv, ni na mjestu predsjednika Sabora ni u stranci, jer postoji "cijela plejada sposobnih i mladih" koji ga mogu zamijeniti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara