Šeks za Index: HDZ ne želi na izbore jer bi izgubio, treba nam rekonstruirana Vlada

Šeks za Index: HDZ ne želi na izbore jer bi izgubio, treba nam rekonstruirana Vlada

Foto: FAH

HDZ-ov veteran Vladimir Šeks za Index je komentirao trenutni razvoj događaja u raspadajućoj Vladi.

Bivši predsjednik Hrvatskog sabora te donedavni savjetnik predsjednice RH smatra da bi se trebalo doći do jedne "kvalitetne rekonstruirane Vlade" jer da bi novim izborima nastala šteta.

Priznao je i sam da bi HDZ izgubio na novim izborima, za koje kaže, da bi samo oduzeli vrijeme.

"Teško je reći što bi novi izbori doveli, možda bi imali istu presliku ovakve situacije. Jedna rekonstruirana Vlada bi trebala ostati, jer bi novi izbori oduzeli vrijeme i nastala bi šteta.

No, vidjet ćemo rasplet događaja. Ako u preslagivanju dođe do kvalitetne Vlade koja bi uključivala različite stranke, onda bi to moglo funkcionirati. Još uvijek imamo klupko u kojem se iz minute u minutu događaju raspleti pa zapleti i tako to sad ide dalje. To se klupko još raspetljava", kazao je Šeks i dodao kako  ovakvu situaciju u Vladi još nismo imali.

"Tuđman jučer kaže jedno, danas drugo"


Ranije je kaže, bio partijski sistem, a u 25 godina otkako je Hrvatska samostalna, tvrdi da se nikad ovakva situacija nije dogodila, zaključivši kako je sve nepredvidivo.

Na upit kako komentira poteze HDZ-a, kratko je kazao kako ga ne želi komentirati jer, ističe, "jedan dan daju jednu, a drugi dan drugu izjavu".

"Politika je sad u jednoj uzavreloj situaciji. Daju se razne izjave koje su testiranje da vide kako će protivnik ili potencijalni partner reagirati, različita su nadigravanja.

Evo recimo Miro Tuđman  jučer kaže kako je protiv potpisivanja opoziva Oreškovića, a danas kaže da je nezamislivo da bude premijer.

Očito je da i MOST i HDZ žele izbjeći nove izbore, iako MOST to fingira, no i on ih želi izbjeći. HDZ očito ne želi na izbore jer bi izgubio. S druge strane građani su podijeljeni. Neki žele na izbore, neki ne.

Građani su zbunjeni, što nije nimalo neobično u ovoj situaciji", kazao je Šeks.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara