Seljačine tjeraju turiste: Talijan napustio apartman zbog pogleda na kukasti križ

Seljačine tjeraju turiste: Talijan napustio apartman zbog pogleda na kukasti križ

Ilustracija: Index.hr

ZADRANKA koja već godinama iznajmljuje stan u zadarskom kvartu Smiljevac ostala je u šoku kad je Talijan koji je kod nje trebao odsjesti naprasno napustio stan. Gospođa iznajmljuje stan putem stranice Booking.com, čiji su joj administratori obrazložili zbog čega je Talijan otišao, piše Zadarski list.

"Taj je Talijan trebao ostati u stanu sedam dana, ali je otišao nakon  svega dva dana. Kako su me obavijestili iz Booking.com-a, učinio je to jer  nije bio zadovoljan okruženjem. U mailu koji im je dostavio, a koji su oni  potom meni i proslijedili, naveo je da nema baš nikakvog prigovora na  sam smještaj i uslugu, no da se nije osjećao sigurnim jer je na zidu u neposrednoj blizini zgrade vidio iscrtan nacistički simbol "svastiku", objasnila je Zadranka, navodeći kako je talijanski turist uz svoj dopis Booking.com-u dostavio i fotografiju grafita s ozloglašenim kukastim  križem.

Žena je potom izašla u dvorište zgrade, u kojem je ugledala trafostanicu na čijim su zidovima ispisani razni graditi, među kojima i svastika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odmah sam kontaktirala Upravni odjel  za komunalne djelatnosti Grada Zadra i zamolila ih da grafit prebojaju  kako strani gosti u svijet ne bi odnosili jednu ružnu sliku o nama, a i kako  mi koji se bavimo turizmom ne bismo radi takvih stvari trpjeli štetu", kaže  iznajmljivačica.

Ni nakon dva tjedna nakon dojave nacistički simbol nije uklonjen sa zida tragostanice, a ne zna se ni kad će biti.

"Komunalno redarstvo Upravnog odjela za komunalne djelatnosti  Grada Zadra temeljem članka 108. Odluke o komunalnom redu, nakon  provedenog očevida na terenu, postupajući po službenoj dužnosti, izdalo je Rješenje i usmeni nalog kojim se HEP DP Elektri Zadar nalaže žurno  uklanjanje grafita, od kojih su neki zabranjeni simboli, s pročelja trafostanice u Zadru, u Ulici Antuna Barca, tako da se pročelja trafostanice dovedu u uredno i čisto stanje" rekla je viša stručna suradnica za informiranje i odnose s javnošću Grada Zadra Mihovilović Pajkin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara