Senator Ted Kennedy hospitaliziran, sumnja se na moždani udar

AMERIČKI senator Edward Kennedy prebačen je jutros hitno u bolnicu, kazao je za CNN anonimni izvor iz demokratske stranke.

Nakon što je proveo sat vremena u Hitnoj službi, oko 10 sati Kennedy je prebačen u bolnicu u Bostonu. Izvor otkriva kako je 76-godišnji senator imao "simptome moždanog udara" i poznato je kako je u listopadu bio na operaciji. Njegove kolege tvrde kako se brzo oporavio te da se odmah energično vratio na posao.

Edward Kennedy još od avionske nesreće 1964. godine boluje od kroničnih bolova u leđima. Od 1962. godine u američkom Senatu predstavlja državu Massachusetts i jedan je od šestorice koji tu funkciju obavljaju više od 40 godina. 1980. se bezuspješno kandidirao za demokratskog kandidata za predsjednika SAD-a, a u predstojećim izborima već se odlučio za senatora Baracka Obamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kennedy je najmlađi od devetero djece Josepha i Rose Kennedy. Njegov najstariji brat, Joe, poginuo je u Drugom svjetskom ratu, a braća predsjednik John F. Kennedy i senator Robert Kennedy su tijekom 60-ih ubijena u atentatima.

J.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara