Senj: Ministar Čačić otvorio radove na kanalizacijskoj mreži

MINISTAR javnih radova, obnove i graditeljstva Radimir Čačić označio je danas u Senju početak gradnje četiri kilometra kanalizacijske mreže, s mehaničkim i biološkim pročišćivačem te dvjema crpnim postajama, koja bi trebala biti gotova za dvije godine.

To je jedan od najvećih projekata do sada koji osigurava razvoj grada pod Nehajem u sljedećih 20 godina, istaknuo je ministar Čačić, dodavši da je to i uvjet da Senj postane važno turističko odredište.

Vrijednost građevinskih radova i opreme je 4 miljuna i 65 tisuća eura, 50 posto se osigurava iz državnog proračuna, a 50 posto grad Senj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senj će postati i važna prometna točka u povezivanju tog dijela Primorja s budućom autocestom Zagreb-Split, istaknuo je Čaćić, rekavši da za dovršetak u roku dionice autoceste od Udbine, do čvora i tunela "Sv. Rok" prema Zadru nema nikakvih zapreka. Ubrzano se radi pa će se 30. lipnja prometovati od madžarske granice do Josipdola i od Sv. Roka do Zadra.

Početku radova na kanalizacijskoj mreži nazočili su glavni direktor Hrvatskih voda Jakša Marasović te dužnosnici grada Senja i Ličko-senjske županije.

(Hina) kp dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara