Separat za nastavu povijesti u Podunavlju do kraja godine

SEPARAT za nastavu povijesti za osnovne i srednje škole u Podunavlju mogao bi izići iz tiska do kraja godine, ali u "Školskoj knjizi", izvršitelju posla, nisu željeli govoriti o pojedinostima.

Separat je sadržajno gotov i sad se ocjenjuje, pa će se sigurno pojaviti na vrijeme, rekao je za Hinu urednik u "Školskoj knjizi" Zoran Velagić.

Nije mogao otkriti bibliografske potankosti separata, ali je rekao kako će se pojaviti u dva sveska, koja će biti prilagođena nastavi srednjim i osnovnim školama, te da je za sada pod radnim naslovom "Kraj 20. stoljeća".

Nisu se mogla doznati ni imena autora, prodajna cijena, pa ni činjenica hoće li biti prodavan ili besplatno dijeljen.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da su neki izvori još nedostupni te da neki povijesni procesi još nisu završili, svjesni osjetljivosti toga posla, pristupili smo mu savjesno kako bi svi učenici imali jednaka prava i mogućnosti školovanja za građanska prava, rekao je Velagić, dodavši da će o pojedinostima kad čitav posao bude gotovo.

Sadržajno separati počinju s krizom socijalizma osamdesetih u Europi, a završavaju s najnovijim razdobljem pripreme Hrvatske za eurointegracije, izjavio je.

Dodiruje se svih životnih područja - političkog, gospodarskog te povijesti rata kao kronološkog okvira za građu, dometnuo je.

Separat za nastavu povijesti za osnovne i srednje škole u Podunavlju obveza je Hrvatske koja je nastala kad je prestao vrijediti moratorij na nastavu povijesti i smatra se privremenim rješenjem dok se ne prihvate novi planovi i programi, rekao je Velagić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara