Šeparović: General Markač pretrpit će nenadoknadivu štetu mojim izlaskom

Šeparović: General Markač pretrpit će nenadoknadivu štetu mojim izlaskom

RASPRAVNO vijeće Haškog suda odlučilo je danas da Miroslav Šeparović više ne može zastupati generala Mladena Markača pred Haškim sudom.

U odluci suda stoji kako se "Šeparoviću uskraćuje pravo obraćanja Sudu, te da on više ne moze predstavljati Markača u ovom predmetu". Vijeće je naredilo Markaču da angažira novog branitelja.

Prošlog je tjedna Sudsko vijeće donijelo odluku da je Šeparović u sukobu interesa i to zbog toga što bi kao nekadašnji ministar pravosuđa mogao biti pozvan kao svjedok u predmetu u kojem je branitelj i zato što bi kao bivši ministar pravosuđa imao interesa da se zaštiti od eventualnog progona zbog mogućih propusta njegova ministarstva u vrijeme koje pokriva optužnica u predmetu "Gotovina, Čermak i Markač".

Miroslav Šeparović u razgovoru za Index kazao je kako je ova odluka logična posljedica odluke od prošlog tjedna prema kojoj je on u sukobu interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ću naravno iskoristiti svoje pravo na žalbu. Već sam pokrenuo postupak protiv ranije odluke, a pokrenut ću i protiv ove." - rekao nam je Šeparović dodavši kako ne može prihvatiti tezu da ima osobni interes kao bivši član Vlade.

"Držim da će mojim izlaskom general Markač pretrpiti nenadoknadivu štetu." - dodaje Šeparović.

Prema njegovim riječima Markač je loše i razočarano reagirao na ovakvu odluku Suda. "Smatra to nepravdom prema sebi koju nije zaslužio ni u kom slučaju. Drži da će biti u neravnopravnom položaju na početku suđenja i da mu je pričinjena velika šteta" - zaključio je Šeparović.

A.H.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara