Šešelj potvrdio da ostaje pri odluci da sam ode pred haaški sud

NOVI haaški optuženik, lider srpskih radikala Vojislav Šešelj, izjavio je Televiziji BK, nakon što je objavljeno da je Carla del Ponte 15. siječnja potpisala optužnicu protiv njega, da ostaje pri odluci da 24. veljače, za kada je kupio jednosmjernu avionsku kartu za Amsterdam, otputuje za Den Haag i da u međuvremenu ´nikome neće dozvoliti da ga uhapsi i transportira´.

´Maloprije sam obaviješten da je objavljena optužnica protiv mene, nisam je još vidio i ne bih komentirao njen sadržaj´, kazao je Šešelj večeras agenciji Beta, dodajući da će mu u obrani pred Međunarodnim kaznenim sudom pomagati 15-očlani tim pravnih stručnjaka, ali da će se sam braniti.

Reporter Televizije B92 iz Den Haaga javio je da optužnica Šešelja tereti u 14 točaka za ratne zločine u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini od 1991. do 1993. godine, među kojima i za nasilno iseljavanje hrvatskog stanovništva iz vojvođanskog sela Hrtkovci u ljeto 1992. godine.

Osim u središnjem dnevniku državne Radio-televizije, vijest o optužnici protiv Šešelja u petak je u svim večernjim informativnim emisijama elektronskih medija bila je objavljena kao najvažnija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara