Šešeljevi radikali nameću promjene u Vojvodini

Šešeljevi radikali nameću promjene u Vojvodini
SRPSKA radikalna stranka (SRS), stranka haškog optuženika Vojislava Šešelja, zatražit će da se Dan grada Novog Sada više ne slavi 1. veljače, na dan kada je 1748. taj grad otkupio svoju slobodu od austrijske carice Marije Terezije.

Uz zahtjev da se ukine obilježavanje toga datuma srpski radikali traže i da se uvede proslava krsne slave grada, prenio je u utorak novosadski "Radio 021".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
SRS, koja je na posljednjim lokalnim izborima osvojila vlast u glavnom gradu Vojvodine, traži promjenu Statuta grada, kao i mnoge promjene u Skupštini Vojvodine, uz ostalo smjenu predsjednika Skupštine Vojvodine Bojana Kostreša, člana Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Njega radikali optužuju za separatizam i predbacuju mu da za Vojvodinu traži veći stupanj autonomije čime, kako kažu, pridonosi porastu napetosti u pokrajini".

Radikali u Gradskoj skupštini Novog Sada svoju politiku provode uz pomoć bivših članova Koštuničine Demokratske stranke Srbije i Socijalističke partije Srbije Slobodana Miloševića, a u Skupštini Vojvodine su pojedinačno najjača stranka.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara