Sessa: Sudska odluka o zabrani štrajka liječnika nije pravomoćna ni izvršna

PREDSJEDNIK Građanskog odjela zagrebačkog Županijskog suda Đuro Sessa izjavio je danas Hini da odluka o zabrani općeg štrajka liječnika, koju je taj sud donio u petak, nije pravomoćna ni izvršna pa nitko ne može tražiti zabranu njegove provedbe do kraja žalbenog postupka od osam dana, koliko je predviđeno za radne sporove.

"To ne znači da presuda ne postoji pa se Hrvatski liječnički sindikat (HLS), koji je svejedno jutros započeo štrajk, nije ponio odgovorno jer se prema sudskoj odluci ponaša kao da ne postoji", ocijenio je Sessa koji smatra da je HLS ipak trebao postupiti prema pravorijeku.

"Sudska odluka o zabrani štrajka postaje pravomoćna i izvršna kada je, na temelju žalbe, potvrdi ili poništi Vrhovni sud, ili kada protekne osam dana predviđenih za žalbu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sessa ističe da je po Zakonu o parničnom postupku izvršnost odluke o zabrani štrajka mogao tražiti i tužitelj, i to tražeći privremenu mjeru ili da u sudskoj odluci stoji kako žalba ne zadržava izvršnost.

"Državno odvjetništvo to međutim nije tražilo, a sud, iako je to mogao po službenoj dužnosti, nije morao donijeti takvu odluku", pojasnio je Sessa.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara