Šest kandidata za predsjednika Crne Gore

REPUBLIČKOJ izbornoj komisiji Crne Gore do nedjelje navečer prijavilo se šest kandidata za prosinačke izbore za predsjednika republike, izjavio je predsjednik komisije Branislav Radulović.

Kao nestranačke osobe, kandidature su podnijeli prof. Dragan Hajduković, koji živi u Švicarskoj, umirovljenik Milivoje Bakić i Mihailo Marković, vlasnik detektivske agencije.

Jugoslovenski komunisti Crne Gore (JKCG) kandidirali su za tu funkciju Obrada Markovića, profesora iz Pljevalja, dok je Aleksandar Vasiljević, predstavnik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj.

Tijekom poslijepodneva predana je kandidatura potpredsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Filipa Vujanovića, koga podržava i koalicijska Socijaldemokratska partija (SDP).


Najavljeno je da će za predsjedničke izbore prijaviti ing. Milan Šparović i odvjetnik Jovan Pejović, obojica iz Herceg Novog.

Rok za dostavljanje predsjedničkih kandidatura ističe u ponedjeljak u ponoć, a predsjednički izbori u Crnoj Gori bit će održani 22. prosinca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara