Šest mjeseci zatvora za muškarca koji je slao lažne dojave o preminulim u tsunamijima

BRITANAC koji je obiteljima nestalih u tsunamijima slao email poruke kojima se potvrđuje smrt njihovih bližnji osuđen je u ponedjeljak na šest mjeseci zatvora.

Christopher Pierson, (37), poslao je putem elektroničke pošte 35 poruka obiteljima čiji su se bližnji nalazili na popisu nestalih a njihove adrese je našao na internetskoj stranici Sky Newsa, postaji kojoj su se ljudi obratili za pomoć u pronalaženju bilo kakvih informacija o njihovim nestalim članovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pierson se u porukama predstavljao kao dužnosnik "Ureda Ministarstva vanjskih poslova" a slao ih je s lažne adrese ukgovfofficeŽaol.com.

Na suđenju je Pierson izgledao vidno potresen, izrazivši žaljenje zbog svega što je učinio. Pierson, koji je 1998. bankrotirao, u stanju je depresije zbog smrti svog sina, dok mu drugi sin pati od dijabetisa i potrebna mu je 24-satna skrb. Prema njegovim riječima, to je učinio nakon što je na televiziji gledao snimke ožalošćena oca a obiteljima nestalih je htio pomoći na način da ih poštedi agonije čekanja o sudbini voljenih.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara