Šesta sjednica hrvatskog Sabora od 21. do 30. travnja

OD 21. do 30. travnja Hrvatski sabor će održati 6. sjednicu na kojoj će raspraviti 30-ak točaka, najavio je danas predsjednik Sabora Vladimir Šeks.

Među tim točkama bit će i rasprava o političkim aspektima kvalifikacija iz haških optužnica protiv generala Markača i Čermaka - podloga za tu raspravu trebali bi biti zaključci koje treba izraditi posebna radna skupina.

Hoće li se raspravljati i o optužnicama protiv šestorice Hrvata iz BiH ovisit će o dogovoru saborskih klubova.

Šeks kaže da se klubovi trebaju dogovoriti o načinu i obliku rasprave o neprihvatljivim elementima iz haških optužnica.

Uz već pristigle, na dnevnom redu 6. sjednice od Vlade se očekuju prijedlozi zakona o medijima, izmjene Kaznenog zakona, konačne verzije zakona o sprječavanju sukoba interesa te prijenosu vlasti.

Na travanjskom bi se zasjedanju trebale naći i izmjene saborskog Poslovnika u dijelu koji se tiče aktualnog prijepodneva.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proširena sjednica saborskog Predsjedništva, na kojoj se treba razgovarati o načinu na koji će televizija prenositi saborske sjednice nakon prestanka emtiranja Trećeg programa HTV-a, umjesto sutra održat će se u ponedjeljak.

Šeks je najavio da će u kalendar značajnih saborskih događanja biti uvrštena i komemoracija za žrtve jasenovačkog logora - u ime Sabora Šeks će 25. travnja govoriti na komemoraciji u Jasenovcu.

Predsjednik Sabora izvijestio je novinare da su u Sabor pristigli pozivi za posjetima parlamentima Irske, Portugala, Velike Britanije i Francuske.

Iznio je i podatke o radu i troškovima Sabora, iz kojih je razvidno da je sadašnji saziv učinkovitiji i jeftiniji od prošloga.

Aktualni, peti saziv Sabora donio je do sada 38 zakona, a prošli, u istom razdoblju, ukupno 25 od čega devet zakona kojima se potvrđuju međunarodni ugovori.

Od konstituiranja 22. prosinca 2003. do 22. ožujka 2004. Sabor je za troškove zastupnika izdvojio 986 tisuća kuna, a u razdoblju od 1. siječnja 2003. do 31. ožujka iste godine 1,5 milijuna kuna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara