Šestaku i Korošecu godina i osam mjeseci zatvora, Prlogu godina: Moraju vratiti novac

Šestaku i Korošecu godina i osam mjeseci zatvora, Prlogu godina: Moraju vratiti novac

Foto: Davor Pongračić / Cropix

AFERA Manager 2 dobila je svoj epilog. Točno u podne na zagrebačkom Županijskom sudu izrečena je presuda bivšem predsjedniku Uprave Podravke Zdravku Šestaku, direktoru nabave Darko Korošecu te poduzetniku Neviju Prlogu koji je u kumskim odnosima s Damirom Polančecom.

Bivši predsjednik Uprave Podravke Zdravko Šestak i direktor nabave u toj tvrtki Darko Korošec su dobili godinu i osam mjeseci zatvora, dok je poduzetnik koji im je dao mito, Nevio Prlog, kažnjen sa godinom dana zatvora. Uz to je sudac Željko Horvatović odlučio i da Šestak mora vratiti 190 tisuća, a Korošec 252 tisuće kuna.

USKOK je Šestaka i Korošeca optužio da su od siječnja 2006. do listopada 2008. godine omogućili Prlogu da dobije posao na dva natječaja Podravke. Ti poslovi su bili vrijedni šest milijuna kunaa, a odnosili su se na adaptaciju Podravkine kinodvorane i rekonstrukciju prizemlja zgrade društvene prehrane te uređenje jedne sobe. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prlog je zauzvrat Šestaku financirao gradnju garaže i nadstrešnice na kući i popločio dvorište, a Korošecu je platio apartman u Tribunju. Šestak i Korošec su osuđeni za primanje, a Prlog za davanje mita.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara