Šestinskom svećeniku uvjetna kazna za blud nad djevojčicama

Šestinskom svećeniku uvjetna kazna za blud nad djevojčicama

ŠESTINSKI svećenik Ivan Čuček neće ići u zatvor iako je radeći kao vjeroučitelj bludničio nad djevojčicama. Kako piše Večernji list Čuček je zavlačio ruke ispod intimnog rublja na područje gologa dječjeg tijela, što prelazi dobrohotno dodirivanje i usmjereno je upravo na zadovoljenje spolne pohote okrivljenoga.

Čuček je nepravomoćnom presudom bio proglašen krivim za 13 kaznenih djela bludnih radnji, te je bio osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i devet mjeseci, no drugostupanjski sud Čučeku je izrekao pravomoćnu presudu u u trajanju od jedne godine i šest mjeseci zatvora uz rok kušnje od tri godine, što znači da svećenik neće ići u zatvor pod uvjetom da u roku tri godine ne počini novo kazneno djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razloga izmjene kazne ima nekoliko. Za dva kaznena djela bluda nastupila je zastara, a kao olakotne okolnosti navedene su životna dob okrivljenika, loše zdravstveno stanje, neosuđivanost, te doprinos i angažman u župnoj zajednici!?

Također, piše Večernji list, ne postoji dokumentacija koja bi potvrdila da su djevojčice koje je svećenik zlostavljao bile na bilo koji način oštećene, jer je stručni suradnik suda obradom utvrdio da zlostavljane djevojčice dobro funkcioniraju, te da su u vrijeme zlostavljanja uredno pohađale školu i u potpunosti uredno funkcionirale u svojoj socijalnoj sredini.

Za ovakvo objašnjenje suda nemamo komentara, a čini nam se i kako je isti u ovom slučaju zaista nepotreban.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara