Šestogodišnjakinja jedva preživjela napad njemačkog ovčara

NAIZGLED bezopasna igra šestogodišnje djevojčice iz Rijeke s njemačkim ovčarom obiteljskih prijatelja umalo je imala fatalne posljedice. Iako su u blizini bili njezini roditelji, kao i vlasnici desetogodišnjeg njemačkog ovčara, pas je iznenada skočio na djevojčicu i snažno je ugrizao za vrat.

Djevojčica s velikom ranom na vratu je hitno prebačena na sušački Hitni trakt KBC-a, gdje je promptno utvrđeno da joj treba hitna operacija. Operacija je po hitnom postupku izvršena u Dječjoj bolnici Kantrida, piše riječki Novi list, a tim kirurga predvodio je mr. sc. dr. Nado Bukvić.

"Djevojčica je dovezena nešto poslije 20 sati i prilično je krvarila. Na vratu su bile vidljive dvije duboke rane, jedan rez veličine sedam centimetara, dok je drugi bio nešto manji, oko pet centimetara." - kazao je dr. Bukvić.

"U ovoj dubljoj rani pokidane su površinske žile vrata (vene) i živci, a pokidana je i polovica velikog vratnog mišića. Rana je dosezala do vitalnih arterija. Druga rana, srećom, zahvaća površinski venski pleksus. Nakon dvosatne operacije i rekonstrukcije vratnih mišića djevojčicu smo izvukli iz životne opasnosti." - dodao je kirurg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uplašena djevojčica sada je izvan opasnosti, a prema svemu sudeći, zasad nema znakova infekcije rana. Opisujući nesretan događaj, djevojčica je kroz suze rekla kako se s psom samo igrala, a on je odjednom skočio na nju.

Vlasnica psa S.J., protiv koje će biti podignuta prekršajna a možda i kaznena prijava, kazala je kako će pas nakon napada na djevojčicu biti uspavan, te dodala kako ne zna što se dogodilo.

"Roditelji djevojčice također imaju dva psa, ona se zna s njima ponašati i igrati. Što je učinila, ne znam. Pas je ležao i mazio se s njom. Je li ona učinila ikakav krivi pokret, uistinu mi nije jasno." - kazala je vlasnica psa, pa dodala: "Sljedeće što sam osvijestila je krik djevojčice koja je bila oblivena krvlju. Nosila sam je na rukama trčeći do automobila i zajedno s roditeljima odvezla se na Hitni trakt. Vjerujte mi, nikada neću zaboraviti taj trenutak, taj osjećaj nemoći i strah za njezin maleni život. Jednostavno ću teško preživjeti taj šok."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara