Sestri Sandre Bagarić u BiH prijete smrću

Sestri Sandre Bagarić u BiH prijete smrću

HRVATSKOJ novinarki Sanji Bagarić, sestri operne pjevačice Sandre Bagarić, već dulje vrijeme nepoznate osobe prijete smrću. Sanja Bagarić urednica je i voditeljica informativnih emisija Federalne televizije, a bosansko-hercegovački portal pincom.info navodi kako za prijetnje smrću odgovorni "bošnjački nacionalisti".

Prijetnje su zaredale nakon što je Sead Fetahagić, kolumnist lista Slobodna Bosna, u jednom tekstu ustvrdio da hrvatske novinarke koje rade na Federalnoj televiziji govore "nekim fašističkim jezikom" koji on ne razumije. Prve prijetnje Sanji Bagarić pristigle su putem SMS poruka, potom su uslijedile prijetnje telefonom, a uslijedilo je kamenovanje njezinog stana.

U dva navrata nepoznati su počinitelji probušili gume na njezinom automobilu, kao i na automobilu njezinog oca, javlja pincom.info.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ustaše, pobit ćemo i vas i vaše!" - samo je jedna u nizu prijetnji koje ovih dana dolaze na adresu hrvatske novinarke u Sarajevu.

Pincom.info navodi kako su se linču na hrvatske novinare u BiH na svoj način pridružila i najveća bošnjačka medijska kuća, koja je priču o prijetnjama smrću smjestila u, kako navodi portal, "romansirano-ljubavni kontekst, stvarajući dodatni pritisak na ionako prijetnjama izluđenu novinarku i njezine kolegice od kojih su neke već jedva preživjele sličnu torturu".

Index.hr/Pincom.info
Foto: Pincom.info

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara