ŠEVARDNADZE ĆE OTIĆI S VLASTI MILOM ILI SILOM, TVRDI OPORBA

Gruzijski predsjednik Eduard Ševardnadze otići će s vlasti ili milom kao francuski general i predsjednik Charles de Gaulle ili silom kao jugoslavenski predsjednik Slobodan Milošević, izjavio je u utorak čelnik gruzijske oporbe Mihail Sakašvili za ruski dnevnik Vremja Novostei.

"Postoje samo dva rješenja: otići kao de Gaulle ili kao Milošević. On više nema pravo ostati.", rekao je Sakašvili, čelnik Nacionalnog pokreta, gruzijske radikalne oporbe koja traži ostavku predsjednika. Oporba predvođena Sakašvilijem tvrdi da je vlast lažirala parlamentarne izbore održane 2. studenoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Održani su prosvjedi u 16 gradova Gruzije, a ovog ćemo tjedna organizirati marš protiv Ševrdnadzea u cijeloj zemlji", rekao je Sakašvili.

Međutim, i saveznici gruzijskog predsjednika također su organizirali skup u znak potpore predsjedniku u utorak. Stotine ljudi dopremljene su u glavni grad Tbilisi autobusima iz autonomne regije Adzharije u zapadnoj Gruziji, čiji je čelnik uspostavio savez sa Ševardnadzeom. Oni će održati prosvjed protiv "fašizma i ekstremizma oporbe".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara