Ševardnadze: Odluku o ostavci nije bilo lako donijeti

BIVŠI gruzijski predsjednik Eduard Ševardnadze, koji je došao u srijedu ujutro uzeti svoje osobne stvari iz ureda u Tbilisiju, priznao je novinarima da mu nije bilo lako donijeti odluku o ostavci, ali da je ona bila jedina moguća.

"Donijeti tu odluku nije bilo lako, ali je to bilo jedino rješenje", rekao je Ševardnadze (75) tri dana nakon što je dao ostavku zbog masovnih oporbenih prosvjeda.

On je došao u svoj, sad već bivši ured, kako bi se oprostio od suradnika i pokupio svoje stvari, među kojima knjige, dokumente i svoje govore koji će mu, kako je rekao, trebati kada bude pisao memoare. Ševardnadze je povjerio novinarima da će također napisati više članaka u kojima će objasniti zašto je dao ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bivši predsjednik bio je u pratnji svoje unuke Sofiko koja ga već tri dana prati i snima sve što on radi, a posebice njegove intervjue.

On je odbio reći novinarima što misli tko bi ga mogao naslijediti na dužnosti od tri glavna oporbena čelnika koji su započeli kampanju za biranje novog predsjednika te crnomorske republike.

"Na njima je da postignu dogovor. Jedan može biti predsjednik, drugi premijer, treći predsjednik parlamenta. Na njima je da donesu odluku", rekao je Ševardnadze.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara