Ševardnadze potpisao ostavku

GRUZIJSKI predsjednik Eduard Ševardnadze potpisao je u nedjelju svoju ostavku, objavila je privatna televizija Rustavi2.

Ranije je oporbeni čelnik Georgi Baramadize prenio riječi glavnoga oporbenog vođe Mihaila Sakašvilija koji mu je telefonski iz Ševardnadzeova ureda kazao da predsjednik upravo potpisuje ostavku, javila je agencija Associated Press.

Privatna televizija Rustavi-2 javila je također da je predsjednički zrakoplov Eduarda Ševardnadeza spreman za polazak u zračnoj luci u Tbilisiju.

TV je javila da je zrakoplov stacioniran pored zrakoplova ruskog ministra vanjskih poslvoa Igora Ivanova koji je sudjelovao u pregovorima u uredu predsjednika.

Isti je izvor javio da je konvoj od šest službenih vozila upravo stigao u zračnu luku, gdje je viđen Ivanov te tjelohranitelji predsjednika Ševardnadzea.

TV nije, međutim, mogla potvrditi i prisustvo Ševardnadzea.

Objava ostavke slijedila je nakon što je Sakašvili otišao u predsjedničku rezidenciju u predgrađu Tbilisija s ultimatumom predsjedniku da podnese ostavku jer će u protivnom njegove pristaše krenuti na rezidenciju.

Ruski ministar Ivanov je, nakon što je napustio rezidenciju kazao da je njegova uloga pregovarača završena.

"Ispunio sam svoju ulogu posrednika i sada o sudbini Gruzije trebaju odlučili plitički vođe", kazao je a prenijela agencija Interfax.

Deseci tisuća oporbenih pristaša bili su okupljeni na trgu pred zgradom parlamenta u nedjelju, dan nakon što su prosvjednici zauzeli tu zgradu upravo u trentuku kada se konstituirala nova vlada. Agencije javljaju da je u nedjelju navečer počelo veliko slavlje na ulicama nakon vijesti da je kriza razriješena ostavkom.

Agencije isto tako javljaju da još nema službene potvrde ostavke.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara