SFOR našao veliku količinu oružja, uhićen bivši srpski specijalac

SFOR našao veliku količinu oružja, uhićen bivši srpski specijalac

PRIPADNICI SFOR-a pronašli su i zaplijenili veliku količinu oružja i municije u Golom Brdu kod Bijeljine, a zbog ilegalnog držanja oružja uhićen je i jedan bivši visoki dužnosnik vojske RS.

Centar za javnu sigurnost Bijeljina priopćio je u petak da se u podrumu seoske čitaonice i prostorijama Nogometnog kluba "Sinđelić" nalazio jedan minobacač od 82 mm, 8 sanduka mina, 16 tromblona, dva sanduka pješačkog streljiva, 11 protuoklopnih raketa, tri rakete "Zolja", sanduk upaljača za mine i 30 ručnih bombi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako priopćava CJS Bijeljina zbog neovlaštenog držanja oružja SFOR je uhitio i potom izručio lokalnoj policiji Lj.L. (40) iz Golog Brda, u čijoj kući je zaplijenjena veća količina ručnih bombi i tromblonskih mina, dva sanduka municije, 14 komada pješačkog oružja "dugih cijevi" i jedan puškomitraljez.

Na prijedlog općinskog državnog odvjetnika u Bijeljini, za Lj.L. je određen pritvor od 30 dana.

Kako se saznaje iz izvora bliskoga MUP-u RS, riječ je o Ljubiši Laziću iz Golog Brda koji je uhićen u četvrtak navečer u Bijeljini, a akciji su, osim predstavnika Misije Europske policije (EUPM) bili su nazočni i pripadnici lokalne policije.

Ljubiša Lazić je tijekom rata u BiH bio je zamjenik zapovjednika specijalne brigade vojske Republike Srpske pod nazivom "Panteri", a trenutačno je predsjednik Predsjedništva organizacije boraca RS.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara