SFOR pokušava stegnuti obruč oko haških optuženika

STABILIZACIJSKE snage u BiH pokušavaju stegnuti obruč oko optuženika za ratne zločine kako bi ih se prisililo na predaju Haškom tribunalu, izjavio je u srijedu na konferenciji za novinare glasnogovornik SFOR-ove Višenacionalne divizije za jugoistočni sektor Tommaso Magistretti.

Ta izjava slijedila je dan nakon opetovanog poziva glavne haške tužiteljice Carle del Ponte u talijanskom listu "Corriere della Sera" na uhićenje Radovana Karadžića i Ratka Mladića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Sve osobe optužene za ratne zločine koje su u bijegu predstavljaju najveću prepreku provedbi Daytonskog sporazuma. Osim naše misije jamčenja sigurnog okružja pokušavamo pomoći mjesnim vlastima u njihovu pokušaju da osobe optužene za ratne zločine privedu pred lice pravde", rekao je Magistretti.

Ured visokog predstavnika (OHR) u srijedu je priopćio da je prije dva dana Paddy Ashdown u Washingtonu informirao američkog ministra obrane Donalda Ramsfelda o, kako se navodi, "novom pristupu" radi slabljenja mreža koje pružaju potporu ratnim zločincima.

"Aktivno radimo na slabljenju ovih mreža i identificiranju osoba i sredstava koja su omogućila da tijekom svih ovih godina ratni zločinci izbjegavaju uhićenja", rekao je Ashdown Ramsfeldu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara