SFOR uhitio generala vojske Republike Srpske Bogdana Subotića

PRIPADNICI Stabilizacijskih snaga u BiH (SFOR) uhitili su u srijedu navečer Bogdana Subotića, generala Vojske Republike Srpske, za kojega se pretpostavlja kako bi mogao biti uključen u pružanje pomoći optuženima za ratne zločine.

U priopćenju SFOR-a objavljenom u četvrtak u Sarajevu, navodi se kako je general Subotić uhićen u Banjoj Luci nešto prije 22 sata prošle noći, te da su o tome obaviješteni članovi njegove obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Glasnogovornik SFOR-a Dave Sullivan izjavio je kako je Subotić odveden na sigurnu lokaciju te da je podvrgnut ispitivanju. Prema navodima SFOR-a, uhićenje Subotića predstavlja sastavni dio napora da se vlastima BiH pomogne kako bi se što prije priveli pravdi optuženi za ratne zločine, kao i njihovi pomagači.

"Nastavit ćemo djelovati na temelju informacija što smo ih prikupili proteklih tjedana, jer nam one pomažu da prekinemo mrežu pomagača osumnjičenih za ratne zločine, kao i uhićenju takvih osoba", stoji u priopćenju SFOR-a.

Prije Bogdana Subotića SFOR je uhitio i gotovo mjesec dana ispitivao dvojicu bivših pripadnika posebnih policijskih postroji Republike Srpske Dušana Tešića i Željka Jankovića. I Tešić i Janković tijekom veljače pušteni su iz pritvora, a SFOR je nakon toga objavio kako je zadovoljan njihovom suradnjom i prikupljenim informacijama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara