Shangai VW: U četvrt stoljeća do pet milijuna vozila

Shangai VW: U četvrt stoljeća do pet milijuna vozila

PRVI njemačko-kinesko joint venture koncerna slavi dvostruki jubilej.

Volkswagen konzekventno nastavlja trend rasta u Kini, a ovih dana obilježava 25 godišnjicu joint venture poduzeća i proizvodnju jubilarnog petmilijuntog vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VW i u budućem razdoblju namjerava širiti djelovanje na kineskom tržištu, što podrazumijeva oko četiri milijarde eura ulaganja u naredne dvije godine, prvenstveno u nove proizvode i proširenje kapaciteta proizvodnje.

Zajedno s FAW-Volkwagenom u Changchunu drugim joint venturom, koncern je na kinesko tržište od 1984 do sada isporučio preko osam milijuna vozila marke Volkswagen, Audi i Škoda.

U proteklih 25 godina je SVW svoj osnovni kapital sa 160 milijuna povećao na 1,13 milijardi eura. Vrijednost ukupne imovine porasla je na 3,18 milijardi eura. Shangai Volkswagenu čije je glavno sjedište u International Auto Cityu u Antingu pripadaju četiri tvornice koje proizvode automobile, jedan pogon za motore, tehnološki centar te Design Center. Paleta SVW modela obuhvaća jedanaest modela koncernske marke VW (Polo Jinquing, Polo Jinqu, Cross Polo, Lavida, Santana, Santana Vista, Passat New Lingyu i Touran) i Škoda (Fabia, Octavia i Superb).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara