SHARON: NAPADI NA GAZU NASTAVIT ĆE SE KOLIKO BUDE TREBALO

Izraelski premijer Ariel Sharon rekao je u nedjelju da će vojska nastaviti operaciju na sjeveru pojasa Gaze sve dok to bude nužno za sprečavanje palestinskih raketnih napada na Izrael.

"Operacija će se nastaviti koliko to bude trebalo", rekao je za radio izraelske vojske i dodao da bi se operacija morala i proširiti kako palestinske rakete ne bi mogle ni dosegnuti Izrael.

Prema njegovim riječima, vojska bi morala proširiti tampon-zonu na sjeveru Gaze i tako spriječiti raketne napade poput onoga u kojemu je u srijedu poginulo dvoje izraelske djece.

No rekao je i da će se Izrael dogodine, kako je i predviđeno, ipak povući iz obalnoga pojasa koji je okupirao Bliskoistočnim ratom 1967. te da to povlačenje neće biti izvedeno pod vatrom palestinskih gerilaca.

"Evakuacija iz pojasa Gaze plan je koji će se provesti i već su izdane naredbe kako ne bi bilo vatre u vrijeme povlačenja, a vjerujem ni poslije", rekao je Sharon.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nasilje u pojasu Gaze pogoršalo se otkad je Sharon najavio svoj plan povlačenja jer palestinski gerilci iz Gaze žele tu izralesku akciju prikazati kao svoju pobjedu.

Izrael je na sjeveru Pojasa pokrenuo veliku operaciju u srijedu nakon što je u raketnom napadu na grad Siderot poginulo dvoje djece.

U borbama je dosad poginulo 49 Palestinaca.

(Hina) xvm ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara