Sharon navodno planira uklanjanje nekih židovskih naselja

IZRAELSKI premijer Ariel Sharon namjerava ukloniti neka židovska naselja na Zapadnoj obali i u Pojasu Gaze do ljeta 2004. kako bi omogućio stvaranje palestinske države, javila je izraelska televizija u petak navečer.

Takva bi odluka predstavljala najvažniji korak koji je Sharon do sada učinio u provedbi "mirovnih smjernica". On je do sada uvijek podupirao židovsko naseljavanje okupiranih palestinskih teritorija.

Prema tvrdnji 2. kanala izraelske televizije, dio židovskih naseljenika bio bi preseljen u pustinju Negev, u južnom dijelu Izraela.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta informacija nije do sada potvrđena iz izraelske vlade, ali je jedan izvor blizak Sharonovom uredu rekao kako se "govori o tome, ali se to za sada osnosi samo na naselja u Pojasu Gaze".

Izraelski politički izvori objavili su ranije kako Sharon planira objaviti paket pomirljivih mjera prema Palestincima kako bi utišao domaće kritike zbog slabih rezultata njegove tvrdokorne politike i kako bi ojačao palestinskog premijera Ahmeda Koreija. Nikakve pojedinosti o njegovoj inicijativi nisu poznate, ali se očekuje da bi je mogao objaviti pred sastanak s Koreijem narednih dana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara