Sharon ne namjerava osnivati vladu ekstremne desnice

IZRAELSKI premijer Ariel Sharon izjavio je kako nema nikakvu namjeru osnivati vladu zajedno s ekstremnom desnicom, nego da će pokušati osnovati ´što je moguće širu vladu nacionalne unije´.

´Nemam nikakvu namjeru osnivati desnu vladu´, rekao je Sharon za izraelsku televiziju misleći pritom na mogućnost sastavljanja vlade u kojoj bi osim njegove stranke Likud bile i stranke ekstremne desnice i vjerske formacije.

Prema posljednjim procjenama javne izraelske televizije, takva bi koalicija mogla imati 68 od ukupno 120 mjesta u izraelskom parlamentu.

´Obratit ću se svim cionističkim strankama i pozvati ih da uđu u što je moguće širu vladu nacionalne unije´, rekao je Sharon.

Pritom je dodao da će njegova buduća vlada ´slijediti ista načela koja su vodila dosadašnju vladu nacionalne unije´.

Likudu 37 mjesta u Knessetu

Stranka Likud premijera Ariela Sharona osvojila je na izborima održanima 37 mjesta u parlamentu Knessetu, pokazali su rezultati nakon prebrojavanja 100 posto biračkih mjesta.

Likud je u dosadašnjem parlamentu, koji ukupno ima 120 mjesta, imao 19 zastupnika. Laburistitčka stranka je osvojila samo 19, za razliku od dosadašnjih 25 mjesta, što je njezin najgori rezultat u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Shinoui, stranka centra ostvarila je također dobar rezultat osvojivši 15 mjesta.

Shass, ultra-ortodoksna stranka, imat će u novom Knessetu 11 mjesta, umjesto 17 koliko ih je imala do sada.

Nacionalna unija, koalicija tri stranke ekstremne desnice dobila je sedam mjesta, dok je Maretz (lijevica) dobio šest mandata.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara