Sharon obnovio veze s Abasom nakon njegove odluke o Gazi

Izraelski premijer Ariel Sharon ukinuo je u srijedu zabranu kontakata s Mahmudom Abasom, nakon što je novi palestinski predsjednik naredio snagama sigurnosti u pojasu Gaze da unutar nekoliko dana zaustave napade militanata na Izraelce.

Vođe palestinskih militanata rekli su da s Abasom raspravljaju o njegovom zahtjevu za prekidom vatre, ali se na terenu nasilje nastavlja.

Izraelska vojska nedaleko od graničnog zida u Gazi ubila je dva militanta, u eksploziji palestinskog projektila kod prijelaza Erez ranjena su dva izraelska vojnika, a u jedno židovsko naselje pale su dvije minobacačke mine, no nije bilo žrtava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
No jedan je politički izvor rekao kako je Sharon odabrao obnovu kontakata s Abasom nakon što je izraelska vlada "dobila informaciju iz obavještajnih izvora da Hamas počinje surađivati s Palestinskom samoupravom".

Odluka donesena na sastanku užeg kabineta vlade znači da će se tijekom večeri sastati izraelski i palestinski dužnosnici sigurnosti, kako bi uskladili djelovanje oko obuzdavanja nasilja na okupiranom pojasu Gaze, rekao je isti izvor.

(Hina) xdam ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara