Sharon očekuje da Abas poduzme oštre mjere protiv terorizma

PALESTINCI od Izraelaca neće dobiti ništa sve dok vlada palestinskog premijera Mahmuda Abasa ne poduzme "oštre mjere protiv terorizma", izjavio je izraelski premijer Ariel Sharon u nedjelju na konvenciji stranke Likud u Jeruzalemu, nekoliko dana nakon trostranog summita o miru u jordanskoj Aqabi.

Suočen s oštrim oponentima unutar svoje stranke u kongresnoj dvorani u Jeruzalemu, Sharon je protivnicima koji su mu zviždali rekao da "želi održati izborno obećanje i donijeti sigurnost i mir".

"Ako nova palestinska vlada ne poduzme oštre mjere protiv palestinskog terorizma, neće biti nikakva napretka i Palestinci od nas neće dobiti ništa. Ne pristajemo ni na što dok se nastavljaju terorizam i nasilje. No, spremni smo učiniti za nas bolne ustupke kako bismo postigli sigurnost i trajni mir", kazao je Sharon.

"Nijednom palestinskom izbjeglici neću dopustiti povratak u Izrael, nikada", kazao je, među ostalim, Sharon.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam vrlo jasan ranije i to sam ponovio u Aqabi - odgovor na pitanje palestinskih izbjeglica nije na izraelskom teritoriju. Američka administracija vrlo dobro razumije kakvu bi opasnost predstavljao povratak palestinskih izbjeglica za postojanje židovske države", kazao je.

Tijekom konvencije trebalo bi raspravljati o smjernicama međunarodnog mirovnog plana kojim se predviđa osnutak palestinske države do 2005.

U radu konvencije sudjeluje oko 3.000 članova stranke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara